Kampen av Mats Söderlund

Nummer: 9949
Titel: Kampen
Författare: Mats Söderlund
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-29-70327-6
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Rabén & Sjögren.

Bokens första mening:
Allt var slut.

Om boken:
Syskonen Jenny, David och Wilma har precis fått veta att de tillhör det uråldriga folkslaget olus. Det är därför de ser, hör och känner saker som andra inte gör, och det är därför de kan hoppa längre och springa snabbare än alla andra. I många tusen år har olus levt sida vid sida med människorna och dolt sin rätta identitet, men nu är deras existens hotad och hemligheten på väg att avslöjas.

Samtidigt förvärras läget i världen. Vattenbristen är akut och konflikterna och oroligheterna tilltar. Syskonens mamma – som är klimatminister i regeringen – har bestämt sig för att kandidera till generalsekreterarposten i FN. Men vad kommer att hända om det avslöjas att hon faktiskt inte är människa?

I den högteknologiska framtiden står vattenfrågan fortfarande i centrum, och slitningarna inom gruppen olus blir allt tydligare. Vissa vill leva i harmoni med människorna och använda sina resurser för att rädda världen, medan andra vill stiga fram och ta kontrollen, förinta mänskligheten en gång för alla. Men de har inte räknat med människornas skräck och avsky för allt som är annorlunda

Kampen är fortsättningen på Hotet och andra boken i Ättlingarna-trilogin.

Min åsikt:
Spännande, gripande och skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Kommentera