Beröring ; Vi är alla lika fjärran från kärleken av Adania Shibli

Nummer: 10062
Titel: Beröring / Vi är alla lika fjärran från kärleken
Originalets titel: Masas / Kullu-na ba ’id bi-dhat al-miqdar ’an al-hubb
Författare: Adania Shibli
Översättare: Jonathan Morén / Anna Jansson
Förlag: Tranan
Utgivningsår: 2002/2004/2018
ISBN: 978-91-88253-36-1
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Den stora vattencisternen stod på fyra pelare, och på långt håll såg den ut som en orörlig myra.

Om boken:
Beröring är en berättelse om en flickas försök att förstå sin plats i världen. Hon betraktar hur gräset växer eller hur solljuset förvandlar en rostflaga till guld — i hennes värld ges detta samma vikt som en brors död eller en pågående massaker. Shibli väger varje intryck på våg, medan historien pågår mellan raderna.

Vi är alla lika fjärran från kärleken inleds med att en ung kvinna ombeds skriva ett brev till en okänd man. En passionerad brevväxling tar vid, tills mannens svar en dag upphör. Genom löst samman satta be rättelser i samma anda — alla om kär lek som avbryts, inte besvaras eller bara befinner sig på ouppnåeligt avstånd — väver Shibli ihop en roman som är lika vacker som den är sorglig.

Min åsikt:
Starka, imponerande och skickligt skrivna!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar