Ensam kvar av Rhiannon Navin

Nummer: 9956
Titel: Ensam kvar
Originalets titel: Only Child
Författare: Rhiannon Navin
Översättare: Ylva Ståhlmarck
Förlag: Bookmark
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-88545-34-3
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Bookmark.

Bokens första mening:
Mitt tydligaste minne från dagen när skytten kom var min lärare miss Russells andedräkt.

Om boken:
Zach är sex år och står intryckt i en garderob när en ung kille går genom skolkorridorerna och skjuter ihjäl 19 personer. Zach hör skotten men anar inte då att ett av dem just har dödat hans storebror Andy.

Händelsen får hela familjen att falla isär. Zachs mamma och pappa tar ut sin förtvivlan på gärningsmannens föräldrar, som de ställer till svars för dådet. Zach är förtvivlad, men är ändå den som har styrkan att börja gå vidare. Med ett barns optimism och envishet försöker han övertyga dem om att förlåtelse är möjlig. Och med Zachs hjälp kan familjen övervinna sorgens skoningslösa och ödesdigra kraft.

Min åsikt:
En omskakande och lovande debut!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Kommentera