Din heder av Martin Svensson

Nummer: 719
Titel: Din heder
Författare: Martin Svensson
Förlag: Lind & co
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-85801-52-7
Betyg: 3 av 5


Om boken:

När Viktor kommer hem till sin lägenhet, upptäcker han att hans balkongdörr är uppbruten. Men ingenting verkar ha blivit stulet. Det här blir början på en rad besynnerliga händelser som leder till att Viktor kommer i kontakt med Meryem, en palestinsk.kurdisk tjej i tjugoårsåldern som han har ett vagt minne av att han träffat under en blöt natt på krogen. Viktor dras ofrivilligt in i Meryems liv och får både hennes bror och hennes svartsjuke pojkvän efter sig och lär även känna hennes färgstarke farbror Mehmet. Snart har det gått så långt att alla tror att Viktor är Meryems nya pojkvän.

Min åsikt:
En bok om kulturkrockar och att få vara som man själv vill, utan att dra skam över sin familj. En bok om heder helt enkelt.
Rätt ok.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar