Darling Jim av Christian Mørk

Nummer: 720
Titel: Darling Jim
Författare: Christian Mørk
Förlag: Lind & co
Utgivningsår: 2007/2009
ISBN: 978-91-85801-59-6
Betyg: 5 av 5


Om boken:

En dag kör en ung man vid namn Jim in i den lilla irländska landsortsstaden Castletownbere på en knallröd motorcykel, och livet blir sig aldrig mera likt för de tre föräldralösa systrarna Fiona, Róisín och Aiofe eller deras moster Moira. Jim är seanchaí, sagoberättare, och trollbinder inte bara systrarna och deras moster utan hela staden med sina sagor, särskilt den om prinsen som förvandlades till varg och inte kan bestämma sig för om han ska älska eller döda den kvinna som försöker rädda honom. Men samtidigt som systrarna oemotståndligt dras till den skicklige sagoberättaren, börjar de ana att det finns mer som förenar honom med prinsen som blev varg än vad åhörarna förstår.

Min åsikt:
Otroligt bra och spännande bok.

Mycket läsvärd.

Vald till månadens bok i april 2009.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar