Den tredje punkarn av Arne Wickander

Nummer: 10068
Titel: Den tredje punkarn
Författare: Arne Wickander
Förlag: Calidris
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-88703-77-4
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Calidris förlag!

Bokens första mening:
bollmora var öde och tomt.

Om boken:
”vi var förortens första punkare. vi klippte håret kort och färgade det. vi tjackade singlar och lp. spelade in blandband. klottrade på alla väggar. blev jagade av snuten. fick stryk. vi gav ut fanzines. vi bildade band och började repa. fixade spelningar. gav ut egna skivor. vi lyssnade inte på vad nån sa. vi tog det vi ville ha och bar iväg med det. ingen kunde få stopp på oss. känslor var inte våran grej. vi bara gjorde saker. vi kände inte efter. det här e berättelsen om oss.”

Punken sveper över landet i slutet av sjuttiotalet. Den når Bollmora, en förort söder om Stockholm. Där bor Bosse, Arne, Hasse och Lasse. De gör vad som faller dem in. Men den ohämmade impulsstyrningen är inte enbart av godo. Efter en spontan vadslagning ger sig en av dem ut på en vansinnesfärd.

Min åsikt:
Fängslande, underhållande och genuin!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar