En tagg doppad i honung av Juan Gabriel Vásquez

Nummer: 10102
Titel: En tagg doppad i honung
Originalets titel: Las reputaciones
Författare: Juan Gabriel Vásquez
Översättare: Manni Kössler
Förlag: Brombergs
Utgivningsår: 2013/2018
ISBN: 978-91-7337-929-8
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Mallarino satt utanför Parque Santander och fick skorna putsade medan han väntade in klockslaget för hyllningsceremonin, plötsligt förvissad om att han nyss hade sett en sedan länge död satirtecknare gå förbi.

Om boken:
Som yngre var Javier Mallarino en av Colombias mest populära politiska satirtecknare, fruktad av landets makthavare för sin giftiga och avslöjande penna. Många år senare ska han ta emot ett stort pris för sin gärning. I publiken sitter en ung kvinna som efter prisceremonin söker upp honom och konfronterar honom med en händelse från när hon var en liten flicka. Mallarino inser att en av hans teckningar har fått långt större konsekvenser än han kunnat ana och nu rannsakar han sitt liv och den makt han själv har utövat.

Min åsikt:
Lysande, gripande och välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar