Solitär av Henrik Sundell

Nummer: 10125
Titel: Solitär
Författare: Henrik Sundell
Förlag: Calidris
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-88703-86-6
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Calidris förlag / Rim och Reson Media.

Bokens första mening:
När jag var liten bodde jag med min storebror och lillebror i ett läger innanför ett stängsel.

Om boken:
Stockholms juristvärld är startpunkten för Henrik Sundells roman Solitär. Huvudkaraktären Alexander Tapper arbetar på en välrenommerad advokatbyrå, är singel och har passerat fyrtiostrecket. Han äger båt och en eftertraktad våning i innerstan, men ingenting är ändå riktigt som han önskar.

När Alex mor går bort lämnar han storstadslivet och reser hem till Norrland. Där möts han av en åldrig far och ett barndomshem där tiden tycks ha stannat – men när Alex hittar en bunt papper på vinden kommer gamla hemligheter upp till ytan. Frågor väcks som för Alex bakåt genom åren, till studietiden i Paris, till ungdomskärleken Fanny som försvann spårlöst – men även till vaga och motsägelsefulla barndomsminnen. Känner han till hela sanningen om sin egen härkomst? Vem är Maria? Och vad är det hans far under alla år gjort sitt bästa för att dölja?

Min åsikt:
Gripande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar