Leona – Ur aska i eld av Jenny Rogneby

Nummer: 10203
Titel: Leona – Ur aska i eld
Författare: Jenny Rogneby
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-46-23502-6
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Hon hade gnagt bort en bit hud från insidan av kinden.

Om boken:
Sex ungdomar hittas döda efter en häftig brand på Skeppsholmen i Stockholm. Utredaren Leona Lindberg kopplas in på fallet, och en förundersökning om mordbrand inleds. När ännu en våldsam brand bryter ut på Centralstationen mitt i rusningstid uppstår fullständigt kaos. Många skadas och dödas. Bränderna följer ett otäckt mönster och den enda överlevande som vet bakgrunden är en sextonårig flicka som ligger nedsövd, svårt brännskadad på Karolinska sjukhuset.

Leona inser att ungdomarna har lockats in i en livsfarlig självmordslek som sprids via nätet. För att förhindra att fler dör måste hon snabbt ta reda på vad den går ut på, vem som kan tänkas ligga bakom, och var nästa brand kan komma att ske.

Samtidigt fortsätter Leona sitt dubbelliv med en fot på var sida om lagen. Omständigheterna har tvingat henne att ligga lågt under en tid, men nu står hon i begrepp att sätta en ny plan i verket för att uppnå sina mål. Men planen innefattar en man som hon får oväntat starka känslor för, och problemet är att han inte är så samarbetsvillig.

Leona –  Ur aska i eld är den fjärde fristående boken om Leona.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Tärningen är kastad (del 1), Alla medel tillåtna (del 2) & Utan mänskligt värde ( del 3).

Min åsikt:
Mörk, stark & spännande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar