Inte längre nunna av Helene Hägglund

Nummer: 748
Titel: Inte längre nunna
Författare: Helene Hägglund
Förlag: Cordia
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-526-3246-8
Betyg: 3 av 5


Om boken:

”Jag hade levt i klostret i nästan tolv år, jag hade avgett mina högtidliga, eviga löften och därmed bundit mig för alltid vid Gud, och jag levde i kyskhet, fattigdom och lydnad. I andras ögon hade jag kommit långt, och för några var jag till och med ett föredöme. Men varför hade jag då denna ständiga känsla av att något var fel?”

Danska Helene är sexton år när hon blir nunna. Hon lockas av en karismatisk ledare, ett liv i trygghet med tydliga ramar och en nära gemenskap med de andra systrarna.
Men livet i klostret blir inte som hon drömmer om. Hon kämpar med sin gudstro och sin stigande misstanke om att abbedissan, som hon till en början avgudat, systematiskt manipulerar de människor hon är satt att leda. Samtidigt gör de upprepade kränkningarna Helene blind för det absurda i situationen.

Min åsikt:
En intressant historia.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar