Nattens jägare av Mattias Lönnebo

Nummer: 10793
Titel: Nattens jägare
Författare: Mattias Lönnebo
Förlag: Pythia
Utgivningsår: 2014
ISBN: 978-91-981675-2-8
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
De andra tjejerna behandlar mig som om jag är osynlig.

Om boken:
– Jag heter Adam Johnsson. Han ler, tänderna är vita och jämna. Hans blick glider upp och ned längs min kropp. Det känns obehagligt och fräckt, som om han är där med sina händer och tafsar. För Tomas skull trycker jag tillbaka ilskan och spelar artig.
– Jag heter Emma. Jag är Tomas kompis.
– Du är välkommen. Jag ser att du också är arier.

Nazisterna värvar nya unga medlemmar. De tar sig an Tomas och bjuder honom på fester och en gemenskap fylld av rasistisk musik, våld och främlingshat. Men de begår ett allvarligt misstag: De räknar inte med Emma. Och de har verkligen inte räknat med Nattens jägare.

Min åsikt:
Spännande, fängslande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar