Vi som älskade av Renée Carlino

Nummer: 10314
Titel: Vi som älskade
Originalets titel: Before we were strangers
Författare: Renée Carlino
Översättare: Christina Mansicka
Förlag: Lovereads
Utgivningsår: 2015/2018
ISBN: 978-91-984097-0-3
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Livet gick mig förbi i hög fart medan jag satt tillbakalutad med upplagda fötter, avfärdade förändring, ignorerade omvärlden, skakade av mig allt som hotade ha någon mening eller betydelse.

Om boken:
Matt och Grace träffas på New York University när de blir grannar i en studentkorridor. I en dimma av korridorsfester, för sena nätter och för lite pengar finner de varandra och blir förälskade. Han fotograferar henne och hon spelar cello för honom. De blir oskiljaktiga. Ända tills Matt accepterar en praktikplats på national Geographic och drar iväg till Sydamerika. När han kommer tillbaka är Grace borta.

Femton år senare möts de igen, av en slump: Hon står på perrongen i tunnelbanan och han är på det tåg som just börjat rulla. Matt, som alltid undrat vad som egentligen hände med Grace, efterlyser henne via en annons på Craigslist. Ett helt liv har gått, men ändå är det som att tiden stått still.

Min åsikt:
Gripande, charmig & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar