Min mamma är en persisk prinsessa av Sanna Sjöswärd

Nummer: 752
Titel: Min mamma är en persisk prinsessa
Författare: Sanna Sjöswärd
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-1-301755-6
Betyg: 5 av 5


Om boken:

En tisdag i juni 1999 ringer telefonen hemma hos Sanna Sjöswärd. För första gången som hon kan minnas hör hon sitt persiska namn, Farzaneh. Kvinnan i luren är hennes biologiska mamma som hon inte har sett på över 20 år…
Sanna adopteras som fyraåring till Sverige och växer upp i en medelklassfamilj på Lidingö, men känner sig annorlunda och ibland utanför. Efter ett antal livskriser, bland annat ett svårt cancerbesked, börjar hon söka sina rötter i Iran. Två år senare hör hon slutligen den okända rösten i telefonen…
Samtalet blir inledningen till ett antal resor till Teheran. Mötet med den annorlunda kulturen blir omtumlande och svaren på varför hon blivit bortlämnad till barnhemmet skapar en känsla av att ha blivit bortvald. Samtidigt möts hon av en enorm kärlek från sin nya familj.
Mitt emellan två kulturer försöker Sanna hitta sin egen väg, sin egen identitet som människa.

Min åsikt:
En väldigt bra och intressant sann historia som berör.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar