Om stenarna kunde tala i Palma de Mallorca av Anita Goldman

Nummer: 10339
Titel: Om stenarna kunde tala i Palma de Mallorca
Författare: Anita Goldman
Förlag: Natur & kultur
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-27-16005-7
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Var är listorna?

Om boken:
I dag trampar miljontals turister runt på Palma de Mallorcas gator, men få känner till de dramatiska och fasansfulla händelser som utspelades här för mer än tre hundra år sedan. Trots att de ägde rum i slutet på 1600-talet, väcker de aktuella frågor: Varför är minoriteter så hotfulla för majoriteten? Vem hör till och vem måste utstötas? Vem är hjälte och vem är förrädare? Vad är sanning och vad är lögn?

Anita Goldman har med hjälp av doku­ment och studier på plats återskapat vad som hände i maj 1691, då judar som konverterat till kristendomen hundra­tals år tidigare, brändes levande för att de hållit fast vid sin tro och sin kultur. Men trots de grundliga och grymma ansträngningarna att utplåna judendomen, lever familje­namnen kvar än idag.

Min åsikt:
Lysande, skrämmande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar