Flickan från andra sidan av Anna Helgesson

Nummer: 10308
Titel: Flickan från andra sidan
Författare: Anna Helgesson
Förlag: Ordalaget
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-7469-262-4
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Ordalaget.

Bokens första mening:
Det är faktiskt en god nyhet, trots allt.

Om boken:
Maja, tretton år, ska spendera sommarlovet i ett torp vid en sjö med sin pappa, och som det visar sig, till Majas besvikelse, hans nya flickvän. Majasmamma dog i cancer när hon var nio och hon vill helst ha pappan för sig själv. Hon har nästan inga vänner och musiken från 1980-talet är hennes livlina. Den påminner henne om mamman.

Så möter Maja Johanna, en flicka som bor i huset på andra sidan skogen. Johanna är en annorlunda flicka, men hon och Maja blir snabbt vänner – till och med musiken har de gemensamt. Men det är något mystiskt med Johanna. Ibland kan hon dyka upp från ingenstans. Eller vara borta helt plötsligt när andra personer är i närheten. Vad bär hon på för hemlighet? Och vem är Luffar-Bo som stryker omkring i skogen. Vad vill han Maja?

Ålder 9-12 år.

Min åsikt:
Stark, spännande & varm!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar