Hemliga Myran av Linn Gottfridsson & Emma AdBåge

Nummer: 10414
Titel: Hemliga Myran
Författare: Linn Gottfridsson
Illustratör: Emma AdBåge
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-29-71353-4
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Det ligger en främling i soffan.

Om boken:
Det ligger en främling i soffan. Hon skriker och sover och bajsar och ibland vevar hon med armarna. Enligt mamma är hon superstark. Om hon ramlar ut från en helikopter kan hon hänga och dingla i ett rep utan att släppa taget.
– Allvarligt talat, tycker Myran.
Varför skulle en bebis åka helikopter.

Det är sommarlov och Myran åker till en stuga på landet med mamma, Jesper och sin splitternya lillasyster. I skogen träffar han en tjej som är full av hemligheter. Hon har armen i gips och heter Gloria, säger hon i alla fall. Men det är inte alldeles lätt att plötsligt vara storebror och dela mammas uppmärksamhet med ett skrikande, bajsande litet knyte. Myran längtar efter pappa i stan och efter sin kompis Diego. Och kanske känner Diego på sig det, för när allt är som krångligast kommer han och hälsar på. Som vanligt är han full av idéer och som vanligt blir det inte riktigt som Myran tänkt sig. Men det mesta ordnar sig ändå till slut.

Hemliga Myran är tredje boken om Myran. Jag har tidigare läst Myran och gåtorna.

Ålder 6-9 år.

Min åsikt:
Underbar, rolig & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar