Hudbibeln av Johanna Gillbro

Nummer: 10337
Titel: Hudbibeln: förstå din hud – myter, vetenskap och goda råd
Författare: Johanna Gillbro
Förlag: Bookmark
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-88859-04-4
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Bookmark förlag.

Bokens första mening:
Vi får gåshud om någon stryker oss försiktigt med handen.

Om boken:
Vi vet förvånansvärt lite om kroppens allra största organ, huden. Kanske är det därför vi fortsätter smörja in den med krämer som innehåller bakteriedödande ämnen och lägger stora pengar på ett hav av olika produkter. Hade vi vetat mer om vår hud hade vi varit mer restriktiva med antalet produkter och noggrannare med vilka ingredienser produkterna innehåller. Vi hade också ätit betydligt fler morötter och sett till att sova riktigt gott om natten.

I Hudbibeln hjälper Johanna Gillbro oss att förstå huden ur ett helhetsperspektiv. Vi får lära oss grunderna inom hudlära och hudvård och vilka ingredienser som bevisligen fungerar. Hon slår hål på flera myter och ger oss en första inblick i det som just nu revolutionerar hudforskningen och hudvårdsindustrin; hudens mikrobiom, det vill säga bakteriefloran och läran om dess oväntade påverkan på vår hud.

Min åsikt:
Lärorik, tänkvärd & mycket intressant!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

2 svar till “Hudbibeln av Johanna Gillbro“

  1. Maria skriver:

    Så glad att jag, när jag googlade på måfå, hittade din enorma boklista….såååå många bra tips, nu blir jag bara stressad när jag ska hinna läsa allt!
    Men det är så otroligt många av böckerna du tipsar om som handlar om barn som blivit sexuellt utnyttjade…..vad ör det som lockar dej så med den problematiken? Bara intressant att hör….

  2. Jennie skriver:

    Välkommen hit. Jag godkänner alla kommentarer manuellt innan de syns på sidan.
    Jag läser en blandning av det mesta.

Lämna ett svar