Missförstånd av Stella Parland

Nummer: 10426
Titel: Missförstånd: en ofärdig roman
Författare: Stella Parland
Illustratör: Linda Bondestam
Förlag: Förlaget
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-952-333-104-4
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Simeonis förbrukade sin ungdom med att resa runt Europa med sin bleksiktiga kusin Alfons, som kunde sju döda språk och inget levande, och saknade varje spår av social talang.

Om boken:
Simeonis liv är en lång räcka missförstånd. De kan handla om författarskapet, religionen, rollen/könet, språk eller teater. Eller om bleksiktige kusin Alfons som kan sju döda språk och inget levande. Eller mötet med en kannibal som heter Hannah, som lyckligtvis tycker Simeonis är för spinkig och föreslår vänskap.

Vid sin allt för tidiga död hade Stella Prland skrivit och lämnat in kapitel till Förlaget av denna lilla roman som kanske, kanske inte, slutfördes. Som alltid i hennes texter kan humorn övergå i djupa, allvarliga insikter utan att man som läsare riktigt förstår hur det gick till. Man sugs in i en annan värld, på samma gång helt annorlunda och exakt likadan som ens egen.

Min åsikt:
Rolig, tänkvärd & annorlunda!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar