Svarta näckrosor av Michel Bussi

Nummer: 10374
Titel: Svarta näckrosor
Originalets titel: Nymphéas noirs
Författare: Michel Bussi
Översättare: Christina Norrman
Förlag: Polaris
Utgivningsår: 2011/2019
ISBN: 978-91-8864-750-4
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Tre kvinnor bodde i en by.

Om boken:
Turister flockas dagligen till den charmiga byn Giverny där Claude Monet målade sina berömda Näckrosor. Men när Jérôme Morval, en man lika besatt av konst som av kvinnor, hittas död i närheten av den vackra trädgården visar byn upp en mörkare sida. I hans ficka återfinns ett vykort av Monets Näckrosor med orden: Elva år. Grattis på födelsedagen.

Tre kvinnor visar sig på olika sätt vara involverade i hans död: en konstnärligt begåvad elvaårig flicka, en vacker byskolelärare och en gammal änka som huserar i den gamla kvarnen. Alla tre bär på en hemlighet. Och alla tre söker efter en väg ut.

Min åsikt:
Spännande, suggestiv & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar