Till Daniel av Olaug Nilssen

Nummer: 10380
Titel: Till Daniel
Originalets titel: Tung tids tale
Författare: Olaug Nilssen
Översättare: Joar Tiberg
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2018/2019
ISBN: 978-91-0-017795-9
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Diagnossamhället, måste allting liksom heta något?

Om boken:
Den lille pojken Daniel förlorar gradvis sitt språk och hans personlighet förändras. För Daniels mamma blir livet en kamp, först för att förstå vad som händer med honom, sen för att kunna ge honom det stöd han behöver. Familjen prövas allt hårdare och processen de går igenom för att få rätt hjälp blir lång och svår.
Till Daniel är en drabbande roman om att vara förälder till ett barn med autism, om kärleken och om kampen för att barnet ska bli sett för den han är och få det stöd som han och familjen behöver. Mammor ska aldrig ge upp, sägs det, men vad är att acceptera sin situation och vad är att ge upp?

Min åsikt:
Stark, genuin & fint skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar