Två sjöar av Johan Nilsson

Nummer: 766
Titel: Två sjöar
Författare: Johan Nilsson
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-46-21911-8
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Granbacka, ett litet brukssamhälle någonstans i Västsverige.
Det är åttiotal, band som Gyllene Tider och AC/DC lyser upp småstadstristessen. Badminton dominerar Stefans liv och tillsammans med barndomsvännen Micke bildar han ett omaka men framgångsrikt dubbelpar.
Fast möjligheterna finns någon annanstans än i Granbacka, att vara ung är att vilja därifrån. Så känner den rastlöse Micke, så känner också den egensinniga Carina med konstnärsdrömmarna. Stefan är den enda som inte verkar längta bort: när han sitter på ortens kinakrog omgiven av vänner känner han att allt är möjligt – här.
Efter gymnasiet tar livet en ny vändning, kretsen splittras och Stefan är den enda som blir kvar i Granbacka. År efter år går han till samma jobb, bor kvar i samma lägenhet, tar sin vanliga runda i skogen.
Inom honom växer en stark förtvivlan, och saknaden efter den gamla gemenskapen är svår.
Så ringer Micke och berättar något som får pusselbitarna att falla på plats, men som samtidigt väcker nya frågor. Och svaren på de frågorna hade det kanske varit skonsammare att slippa.

Min åsikt:
En väldigt fängslande historia.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar