De anonyma – om en by vid avgrunden av Bengt Bok

Nummer: 10411
Titel: De anonyma – om en by vid avgrunden
Författare: Bengt Bok
Förlag: Carlssons
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-7331-952-2
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Är sorg beviset på att människor levt här.

Om boken:
Är sorg beviset på att människor levt här. Minnet och glömskan. Ett försök att rekonstruera, att lägga pussel. Det är ett förbryllande område, som en synvilla. Koncentrationslägret och den lilla byn, tätt samman, hoplänkade. Det är något här som hela tiden drar författaren tillbaka. En plats tyngd av berättelser. Men också arkitekturen; den omgärdande muren, de grå barackerna, vakttornen. Att stå där i tystnad. Och på andra sidan muren; byn, husen och trädgårdarna.

Min åsikt:
Stark, lysande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar