Selma, Tora och Kitty av Katja Tydén

Nummer: 10424
Titel: Selma, Tora och Kitty
Författare: Katja Tydén
Illustratör: Ingrid Flygare
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-32-21005-1
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från B Wahlströms.

Bokens första mening:
”Nej, nu måste jag gå upp, Selma”, säger mamma och simmar mot badstegen.

Om boken:
Äntligen sommarlov! Selma är ute på ön med pappa, lillebror och mormor och morfar. Det är lite ensamt på landet, men så träffar Selma Tora. Tora är lika gammal och har precis flyttat ut till ön. Hon bor i det stora vita huset bakom affären, där det finns både badkar och spoltoa och massor av djur! Bäst av allt är kattungarna.
Selma och Tora leker varje dag. Tills allt plötsligt är förändrat utan att Selma förstår varför. Som tur är hittar hon Kitty istället. Kitty är visserligen ingen vanlig kompis, utan en kattunge. Men hon tillhör någon annan, Selma vet ju det. Ändå bestämmer hon sig för att ta med Kitty hem. Hon kommer på det perfekta gömstället, men saker och ting går inte alls som hon har tänkt sig.

Selma, Tora och Kitty är den fristående fortsättningen på Selma och pappa, i vilken vardagen för familjen förändrades när pappan blev svårt sjuk. Men i Selmas sjuåriga liv är det så mycket annat som pågår och är viktigt som sommarlov, kompisar och gulliga kattungar.

Ålder 6-9 år.

Min åsikt:
Fin, rolig & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar