Den första kvinnan av Lotta Lundberg

Nummer: 10462
Titel: Den första kvinnan
Författare: Lotta Lundberg
Förlag: Natur & kultur
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-27-16154-2
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Det kommer inte att klirra någon is i glasen idag heller.

Om boken:
Sara Lander är utvald.
Försvarets tolkutbildning har äntligen öppnats för kvinnor och Sara är en av två, i en klass full av manliga meniga. Kalla kriget är över, men de unga löftena sitter fortfarande under vindskydd i skogen och böjer ryska verb. Landet i öster är alltjämt en opålitlig granne.
Två decennier senare är Sara korrespondent i Berlin, kontroversiell men alltid läsvärd. Putin bedriver imperiets expansiva politik, Krim är under ryskt styre, trollfabrikerna pumpar ut desinformation och kampen om sanningen finns överallt där nyheter förmedlas.
Sara skriver allt spetsigare om Sverige, på ett sätt som väcker ryssarnas intresse. I den nya tiden är allt i förändring och lojaliteter kan skifta över en natt. Så kommer ögonblicket då uppvaktningen blir konkret. Skulle hon vilja rapportera för den regimtrogna kanalen som går emot västerlandets konsensus om vem som är ond och vem som är god?

Min åsikt:
Fängslande, stark & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar