Avlivningskliniken Tusenskönan av Martina Montelius

Nummer: 10455
Titel: Avlivningskliniken Tusenskönan
Författare: Martina Montelius
Förlag: Atlas
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-7389-581-1
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från bokförlaget Atlas.

Bokens första mening:
Bäste Brage Weindel, detta är sista gången jag skriver till dig och jag ska fatta mig kort.

Om boken:
June är premiumkund i allt hon gör, såväl vacker som framgångsrik. Men hon storknar i det här pk-samhället till den grad att hon inte vill leva längre. Alida, i sin tur, har aldrig velat leva. Hon ser sig som den första pannkakan, den som alltid går sönder. Nu vill hon utverka sin lagstadgade rätt och avlivas som landets genom tiderna yngsta suicidpatient. För Uffe är alltihop en impulsgrej, likt det mesta i hans liv. Det ena ledde till det andra och nu är han här. Vill han ens dö?
De tre möts på Tusenskönan, Sveriges främsta klinik för frivillig terminering av människoliv, som drivs av den omtalade Brage Weindel ihop med hans båda ex-fruar Marianne och Françoise. Här erbjuds patienterna service och komfort av högsta klass innan det är dags att checka ut för gott. Men livet är fullt av överraskningar, också i sitt slutskede.

Min åsikt:
Briljant, mörk & underhållande!

Vald till månadens bok i maj 2019.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar