Vi for upp med mor av Karin Smirnoff

Nummer: 10472
Titel: Vi for upp med mor
Författare: Karin Smirnoff
Förlag: Polaris
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-7795-140-7
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Polaris!

Bokens första mening:
Vi for upp med mor.

Om boken:
Morden har dött och vill begravas i sin hemby Kukkojärvi i norra Norrbotten. Tvillingarna Jana och bror ärver hennes föräldrahem och blir snabbt varse att livet i Kukkojärvi är mycket annorlunda. De flesta människor lever enligt strikta religiösa regler där förbuden är många. Den som inte rättar in sig i ledet hamnar utanför, som snickaren Jussi och Magdalena. Bror lockas av bygemenskapen, de stora familjerna och männens självklara rättigheter. Jana gör sitt bästa för att bjuda motstånd, samtidigt som hon kämpar för att få ett avslut på den destruktiva relationen med John. När hon blir vän med sin jämnåriga kusin Marta ser hennes man, som är pastor, inte med blida ögon på deras relation.

Vi for upp med mor är en uppföljare till Jag for ner till bror.

Min åsikt:
Lysande, stark & vackert skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar