Med livet framför sej av Émile Ajar

Nummer: 774
Titel: Med livet framför sej
Författare: Émile Ajar
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 1975/2009
ISBN: 978-91-1-302157-7
Betyg: 3 av 5


Om boken:

Momo är en nyfiken och oskyldig pojke med ett stort hjärta. Fast han vet inte mycket om sig själv, inte ens varifrån han kommer och hur gammal han är. Tillsammans med madame Rosa, en pensionerad prostituerad, bor han i en liten lägenhet i Paris.

Det är madame Rosa som lär honom allt om livet och vad som ligger framför honom. När hon blir för gammal och inte längre orkar ta hand om de andra glädjeflickornas barn är det dags för Momo att ta över. Han kanske ännu inte vet så mycket om livet – men han är villig att lära och mellan honom och madame Rosa växer en fantastisk och hänförande vänskap fram.

Min åsikt:
Jag fann boken rätt svårläst, men den har verkligen sina intressanta partier och personer.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar