Kvartetten av Aja Gabel

Nummer: 10494
Titel: Kvartetten
Originalets titel: The Ensemble
Författare: Aja Gabel
Översättare: Sofia Nordin Fischer
Förlag: Etta / Sekwa
Utgivningsår: 2018/2019
ISBN: 978-91-87917-74-5
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Det är en kärlekshistoria hade den berömde violinisten sagt och fastän Jana visste att det inte var sant var det hans ord som studsade runt i hennes huvud när hon började spela uppe på podiet.

Om boken:
Jana. Brit. Daniel. Henry. Tillsammans bildar de Van Nesskvartetten. Brit är andraviolinist, vacker och tystlåten men ensam och utan familj. På altviolin har vi Henry, ett sorglöst musikaliskt underbarn som alltid haft det lätt för sig i livet. Cellisten Daniel är äldst, en rasande skeptiker som aldrig vill binda sig. På första violin har vi Jana, deras målmedvetna och benhårda ledare. Aja Gabel låter oss följa dessa fyra vänners resa genom livet, deras komplexa relationer till varandra och hur de navigerar den klassiska musikens skoningslösa värld. Tillsammans får de uppleva förkrossande nederlag och sanslösa framgångar, hjärtesorg och bröllop, triumfer och förluster, svek och osviklig lojalitet. Ibland i harmoni med varandra och ibland inte, men alltid bundna till varandra genom vänskap, musiken de skapar tillsammans och hemligheterna de bär på.

Min åsikt:
Fängslande, gripande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar