No och jag av Delphine de Vigan

Nummer: 777
Titel: No och jag
Författare: Delphine de Vigan
Förlag: Sekwa
Utgivningsår: 2007/2008
ISBN: 978-91-976003-9-2
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Lou Bertignac – en överintelligent tjej på 13 år – är minst, yngst och bäst i klassen. Hon är enda barnet i en familj med en deprimerad mamma och en vanmäktig pappa. Hon tänker ut olika teorier för att tämja världen och är hemligt kär i Lucas, som är längst, sämst men coolast i klassen.
”Är vi så små, så oändligt små, att vi inget förmår?”
När hon förbereder ett föredrag som hon tvingas hålla inför klassen väljer hon på måfå att prata om uteliggare. På Gare d’Austerlitz träffar hon No, en artonårig, hemlös tjej som låter sig intervjuas inför föredraget. Men det går längre än då: de blir vänner och vänskapen vänder upp och ner på Lous tillvaro. Hon beslutar sig för att försöka rädda No och ge henne ett hem och en familj.

Min åsikt:
Verkligen en riktigt bra och stark bok som berörde mig djupt.

Vald till månadens bok i augusti 2009.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “No och jag av Delphine de Vigan“

  1. […] du kan vinna är: Pocket: No och jag – Delphine De Vigan Det finns annan frukt än apelsiner – Jeanette Winterson Så fick vi se slutet – Joshua […]

Lämna ett svar