När sländorna dansar av Åsa-Caroline Salomonsson

Nummer: 10553
Titel: När sländorna dansar
Författare: Åsa-Caroline Salomonsson
Förlag: Visto
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-7885-022-8
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Visto förlag!

Bokens första mening:
Mia drack upp sitt kaffe och ställde ner muggen på trappsteget utanför dörren vid det lilla torpet.

Om boken:
En liten bok med två korta noveller,  fyllda med kärlek, glädje och sorg där ni får följa två kvinnor som har en sak gemensamt, de är hjälpare till en missbrukare.

I första novellen möter ni Mia som stöttar sin tvillingbror Linus efter att de råkat ut för en bilolycka när han kört onykter och han kämpar med att hålla sig från spriten. En morgon när Mia lämnar honom för att gå en promenad ser hon en skuggliknande figur bakom sig men blir lugn igen när hon ser att det är Linus som går efter henne. Hon sträcker på sig för att vinka men plötsligt är han inte där?

I andra novellen möter ni Josefin som känner sig trött och utarbetad. Under många år har hon arbetat heltid som missbruksterapeut på ett av Sveriges hårdaste fängelse och hon känner sig lika instängd som internerna och längtar över att få komma bort från fängelset. Hennes utmattning får henne att fundera på att byta yrkesbana och när hon faller handlöst för en av internerna sätts både hennes yrke och samvete på prov.

Min åsikt:
Gripande, starka & fint skrivna!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar