Den tysta patienten av Alex Michaelides

Nummer: 10567
Titel: Den tysta patienten
Originalets titel: The Silent Patient
Författare: Alex Michaelides
Översättare: Hanna Axén
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-7781-465-8
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Modernista.

Bokens första mening:
Jag vet inte varför jag skriver det här.

Om boken:
Alicia Berensons liv är till synes perfekt. Hon är en känd konstnär gift med en eftertraktad modefotograf. Tillsammans bor de i ett lyxhus med stora fönster och utsikt över en park i ett av Londons mest fashionabla områden. En kväll kommer Alicias make hem från en modefotografering och Alicia avlossar fem skott i hans ansikte, för att därefter aldrig mer säga ett ord. Alicias vägran att prata eller komma med någon som helst form av förklaring förvandlar en våldsam familjetragedi till någonting mycket större: Ett mysterium som fångar allmänhetens fantasi och gör Alicia den tysta patienten ökänd.

Theo Faber, rättsmedicinsk psykoterapeut, har väntat länge när han till sist får chansen att ta sig an fallet.Hans besatthet av Alicia av att få henne att prata och att få fram sanningen om det brutala mordet på hennes make leder honom allt djupare in i hans eget psyke och hans egna motiv, tills det hotar att förgöra honom …

Min åsikt:
Lysande, fascinerande & spännande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Den tysta patienten av Alex Michaelides“

  1. Den boken är jag sugen på att läsa snart. Den verkar spännande.

Lämna ett svar