Dunkel skog av Nicole Krauss

Nummer: 10621
Titel: Dunkel skog
Originalets titel: Forest Dark
Författare: Nicole Krauss
Översättare: Inger Johansson
Förlag: Brombergs
Utgivningsår: 2017/2019
ISBN: 978-91-7337-776-8
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Vid tiden för sitt försvinnande hade Epstein varit bosatt i Tel Aviv i tre månader.

Om boken:
Jules Epstein bryter plötsligt upp från sin luxuösa tillvaro i New York. Han tar sig till hotell Hilton i Tel Aviv, men sedan hörs han inte av. Spåren leder till en nergången lägenhet i staden. Hans portfölj hittas senare i det karga ökenlandskapet i närheten av Masada.

En författare med skrivkramp lämnar man och barn i Brooklyn och reser till Israel. Hon hoppas att barndomsminnen från vistelser på hotell Hilton i Tel Aviv ska väcka skrivlusten igen. Men väl på hotellet blir hon kontaktad av en professor i litteratur, som anförtror henne en stor hemlighet; Franz Kafka dog inte i Wien 1924 utan tog sig till Israel och framlevde sina dagar under taget namn. Han lämnade efter sig aldrig tidigare kända texter. Nu vill professorn att författaren ska ta sig an dessa för publicering.

Min åsikt:
Gripande, fängslande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar