Skuggspelet av Anna Bågstam

Nummer: 10590
Titel: Skuggspelet
Författare: Anna Bågstam
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-1-309273-7
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Norstedts.

Bokens första mening:
Skriket på telefonsvararen är naket och desperat.

Om boken:
En kvinna har försvunnit under märkliga omständigheter. Allt tyder på att hon har blivit kidnappad. Snart flyter ett lik i land i lilla fiskeläget Lerviken i Öresund. Offret har frätskador och går inte att identifiera. Vem försöker sopa igen spåren efter sig?

Civilutredaren Harriet Vesterberg jobbar desperat för att hitta gärningsmannen. Samtidigt håller hon ett vakande öga på glömska pappa Eugen, och kämpar på med den vacklande relationen med advokaten Rikard, vars polerade yttre döljer en hemlighet. Parallellt med händelserna i Lerviken närmar sig ett politiskt toppmöte i Landskrona. Harriets chef Margareta inleder ett samarbete med en karriärlysten kommunalpolitiker, men Harriet misstänker att politikern har brunare värderingar än hon offentligt står för. Snart befinner sig Harriet i en desperat kamp mot klockan där hon står inför valet att bryta mot reglerna eller följa dem, med förödande konsekvenser som följd.

Skuggspelet är den andra fristående delen serien om Morden i Lerviken.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Ögonvittnet (del 1).

Min åsikt:
Underhållande, spännande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar