I morgon var jag alltid ett lejon av Arnhild Lauveng

Nummer: 786
Titel: I morgon var jag alltid ett lejon
Författare: Arnhild Lauveng
Förlag: Sivart
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-85705-18-4
Betyg: 3 av 5


Om boken:

”… därför blir det så fel med behandlingsstrategier och information som fråntar folk förmågan att se sig själv som frisk ’i morgon’ och att veta att även om jag just nu befinner mig i en fårfälla, så kommer jag om ett tag springa över savannerna igen, för att jag bär lejonets möjligheter inom mig.”

Arnhild Lauveng var inlagd på psykiatriska avdelningar i tio år med diagnosen schizofreni. Hon var psykotisk och självdestruktiv. Hon krossade glas och skar sig.
Boken tar oss med in i en värld av röster, hallucinationer; av råttor som springer i flock efter henne, och vargar som gläfser efter henne, med gula ögon och dreglande käftar. Hon visar hur vanföreställningar och symptom har sin logik och mening.

Arnhild Lauveng övervann sin schizofreni och utbildade sig till psykolog vid Universitetet i Oslo och arbetar idag som psykolog.  Hon är därför i den ovanliga situationen att hon med auktoritet kan uttala sig både som tidigare patient och psykolog.

Min åsikt:
Väldigt intressant och inspirerande bok.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar