Avgrunden av Ally Condie & Brendan Reichs

Nummer: 10596
Titel: Avgrunden
Originalets titel: The Darkdeep
Författare: Ally Condie & Brendan Reichs
Översättare: Sabina Söderlund
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsår: 2018/2019
ISBN: 978-91-32-21008-2
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Marken rusade upp för att slå till Nico i ansiktet.

Om boken:
Vi får följa fyra tolvåringar som av en slump hamnar mitt i lockande men farlig lek med det övernaturliga. I den täta dimman är havsviken nedanför den branta klippan svår att upptäcka och där faller Nico ner. När de andra till slut hittar honom, upptäcker de samtidigt något annat. En avgrund. När Emma låter sin hand klyva ytan på den tjocka, svarta vätskan, sväljer avgrunden hela henne. Väl uppe igen berättar hon vad hon sett, och ser gestalter hämtade från hennes barndoms minnen. Det visar sig vara hysteriskt roligt att trolla fram skepnader och syner som alla försvinner efter en stund. Men för varje gång verkar det som om varelserna som följer med upp blir större, farligare, otäckare. Och de stannar kvar allt längre, följer med upp på land, bland husen, in i barnens rum.

De har väckt något uråldrigt till liv, något som känner till barnens önskningar och drömmar, men även deras hemligheter.

Avgrunden är första delen av två.

Ålder 9-12 år.

Min åsikt:
Spännande, mörk & fascinerade!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar