Pirata av Patrick Hasburgh

Nummer: 10615
Titel: Pirata
Originalets titel: Pirata
Författare: Patrick Hasburgh
Översättare: Susanne Andersson
Förlag: HarperCollins
Utgivningsår: 2018/2019
ISBN: 978-91-509-4341-2
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från HarperCollins Nordic.

Bokens första mening:
Jag stod och tittade på vågorna vid vänsterpointen Palmitos samtidigt som jag svalkade ena foten i en tidvattenpöl.

Om boken:
Nick jobbar som bilförsäljare i Kalifornien. Han har en fru och en son och livet rullar på, tills en dag när han blir överfallen och skjuten i huvudet av en potentiell kund. Då rasar allt: Han förlorar sitt ena öga, jobbet, sin fru, vårdnaden om sin son och sin självrespekt.

Han beger sig till Mexiko för att slicka sina sår. Här hänger han med lokalbefolkningen, som ger honom smeknamnet Pirata på grund av ögonlappen, surfar och dricker. En av hans polare, Winsor, har en fru som heter Meagan. Mot sin vilja känner sig Nick alltmer dragen till henne. När Meagan en dag söker upp honom och berättar att hon har tagit livet av Winsor efter ett övergrepp, tvekar Nick inte att hjälpa henne att göra sig av med kroppen. De inleder ett förhållande och i Meagan och hennes två söner har Nick plötsligt något som liknar en familj igen. Men när en kropp flyter upp på stranden och en förtegen FBI-agent dyker upp i byn, tvingas Nick inse att man aldrig helt kan surfa sig bort från sitt förflutna.

Min åsikt:
Spännande, rolig & skakande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar