Dotterns berättelse av Armando Lucas Correa

Nummer: 10620
Titel: Dotterns berättelse
Originalets titel: La hija olvidada
Författare: Armando Lucas Correa
Översättare: Jessica Hallén
Förlag: LB
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-7799-092-5
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Louise Bäckelin förlag.

Bokens första mening:
Är det ms Duval?

Om boken:
New York City, 2015: Åttioåriga Elise Duval har bott i USA sedan hon kom från Frankrike som barn, strax efter andra världskriget. När en okänd kvinna plötsligt dyker upp med ett antal brev, skrivna av Elises mor på tyska under kriget, skakas hennes liv i grunden. Sakta men säkert börjar helt sekels hemligheter veckla ut sig.

Berlin, 1939: Amanda Sternberg, bokhandelsägare och nybliven änka, flyr Nazityskland tillsammans med sina två döttrar, men när hon anländer till Haute-Vienne har hon bara en dotter kvar. Och deras frihet blir flyktig, Amanda och dottern fångas snart in och tas till ett koncentrationsläger.

Min åsikt:
Gripande, fängslande & skakande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar