Flickan under jorden av Elly Griffiths

Nummer: 791
Titel: Flickan under jorden
Författare: Elly Griffiths
Förlag: Minotaur
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-85419-25-8
Betyg: 3 av 5


Om boken:

En man som är ute och går med sin hund i den otillgängliga trakten utanför King’s Lynn i Norfolk får en chock när hunden plötsligt kommer springande med ett ben i munnen. Ett människoben. Kriminalkommissarie Harry Nelson misstänker att det är kvarlevorna av Lucy Downey, en flicka som kidnappades för tio år sedan, och kallar in arkeologen och benexperten Ruth Galloway.
Ruth Galloway närmar sig fyrtio och har försonats med tanken på att hon kommer att vara singel resten av livet. Hon bor ensam med katterna och radion som enda sällskap och föreläser på universitetet. Mot sin vilja finner hon sig indragen i mysteriet med kroppen som begravdes i den sanka marken i hennes hemtrakter.
När ännu en flicka försvinner blir läget alltmer desperat. Nelson och Ruth närmar sig varandra i jakten på sanningen om flickornas öde samtidigt som Ruth börjar få hotfulla meddelanden. Det visar sig att hon själv svävar i livsfara för att hon hjälper polisen.

Min åsikt:
Jag fann verkligen karaktären Ruth Galloway intressant, men boken i övrigt känns lite förutsägbar.  Dock ser jag fram emot att läsa de kommande böckerna om Ruth.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

2 svar till “Flickan under jorden av Elly Griffiths“

  1. […] vinna är: Pocket: Den dagen min dotter blev galen – Michael Greenberg – Grattis Amanda Flickan under jorden – Elly Griffiths – Grattis Eva Bedragen – Lyndsey Harris – Grattis Susanne Till sista andetaget […]

  2. […] åsikt om tidigare böcker i serien: Flickan under jorden (del 1), Janusstenen (del 2), Huset vid havets slut (del 3), Känslan av död (del 4), En orolig […]

Lämna ett svar