Kjell av Kjell Eriksson

Nummer: 793
Titel: Kjell
Författare: Kjell Eriksson
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-37-13391-1
Betyg: 5 av 5


Om boken:

”I radhuskvarteret där jag växte upp såg husen exakt likadana ut. I skolan hette alla fröknar Margareta. Ingen fick vara annorlunda och alla skulle vara lika dåliga.
Det var 80-tal och Lill Lindfors och Ingemar Stenmark var namn som fick Sverige att stanna. Alla ville ha Levi’s-stjärt och förfasade sig över idrottsdagar, tandställningar och att tvingas spela blockflöjt i grupp.
Skogaholmslimpa och för mycket O’boy blev min diet och fick mig att växa och bli allt tjockare. Snart förföljdes jag av både jämnåriga plågoandar och en skolsyster som satte mig på tvångsbantning.
Det här är min berättelse om kampen för att få vara mig själv, den hårda vägen förbi alla hinder som ville döda min kreativitet och mina drömmar i en tid då alla skulle passa in i en redan förutbestäms mall.”
– Kjell

Min åsikt:
Boken innehåller både humor och allvar och det gör den till en riktigt bra bok.

Läs den!!!

Vald till månadens bok i september 2009.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar