Mademoiselle Coco och kärlekens doft av Michelle Marly

Nummer: 10703
Titel: Mademoiselle Coco och kärlekens doft
Originalets titel: Mademoiselle Coco und det Duft der Liebe
Författare: Michelle Marly
Översättare: Anna Hörmander Plewka
Förlag: Nona
Utgivningsår: 2018/2019
ISBN: 978-91-88901-10-1
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Ett, två, tre, fyra, fem … ett två, tre, fyra, fem …

Om boken:
Paris 1919. Coco Chanel har lyckats bygga upp ett framgångsrikt modeföretag. Hennes stil är revolutionerande, befriande och höjden av elegans. Men när hennes älskare Boy Capel tragiskt omkommer i en olycka, blir hon förlamad av sorg. Endast tanken på att skapa en doft till hans minne, att odödliggöra sin stora kärlek med en parfym, ger henne kraften att gå vidare.

I sitt sökande möter hon den karismatiske Dmitrij Romanov. Med honom vid sin sida reser Coco till södra Frankrike, till parfymens vagga och kommer snart kärlekens doft på spåren: världens till denna dag mest framgångsrika doft – Chanel No 5.

Min åsikt:
Gripande, underhållande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar