Makalös av Jia Pingwa

Nummer: 10739
Titel: Makalös
Originalets titel: Ji Hua
Författare: Jia Pingwa
Översättare: Anna Gustafsson Chen
Förlag: Wanzhi
Utgivningsår: 2016/2019
ISBN: 978-91-984853-1-8
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Igår kväll, när jag hade ristat in det 178:e strecket i väggen på grottan, började kråkorna skita så det stänkte överallt, Shunzis far dog och jag lärde känna gammelfarfar.

Om boken:
När jag sitter här, inlåst i grottan, är det bara genom fönstret som jag har någon kontakt med omvärlden. Det är indelat i fyrtioåtta rutor, fyrtioåtta små rutor som har blivit fyrtioåtta ögon för mig. Ute på gården kan jag se slingor av rök och höra höns kackla, hundar skälla och människor gräla. Men jag kan inte se grottorna där de bor.

Fjäril är född på landet men har flyttat in till staden och känner sig hemma där. När hon får löfte om ett välbetalt arbete som assistent på en företagsmässa tackar hon ja. Men istället blir hon kidnappad och såld till Hei Liang, en ung man från en fattig by som desperat längtar efter en fru. Ska hon kunna fly och bli fri igen, eller kommer hon för alltid att vara fast i Hei Liangs grotta?

En berättelse baserad på en hemsk verklighet som drabbar tusentals kinesiska kvinnor varje år.

Min åsikt:
Gripande, fängslande & omskakande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar