Michelle Obama: ett fantastiskt liv av Sheila Kanani

Nummer: 10746
Titel: Michelle Obama: ett fantastiskt liv
Originalets titel: The Extraordinary Life of Michelle Obama
Författare: Sheila Kanani
Illustratör: Sarah Walsh
Översättare: Peter Stenson
Förlag: Lind & co
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-7779-828-6
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Michelles föräldrar, Fraser Robinson och Marian Shields, var vanliga människor med vanliga jobb.

Om boken:
Michelle Obama är en feministisk förebild och inspirationskälla för massor av människor världen över. I den här boken berättas hennes makalösa historia. Michelle föddes i Chicago. Hon studerade och jobbade hårt för att bli advokat, och kämpade för jämställdhet långt innan hon blev first lady i USA. I Vita huset var Michelle en stark och modig röst som stod för mångfald. Även nu, efter åren som presidenthustru, fortsätter Michelle att arbeta för en bättre värld.
Med en lekfull och luftig design, fina illustrationer och lättillgängliga texter berättas här om Michelle Obamas uppväxt, familj, studier och liv som first lady. Vi får ta del av viktiga händelser i hennes liv och läsa om saker hon uträttat. Till exempel har hon initierat ett projekt som ska få unga att läsa vidare efter high school och ett annat projekt med syfte att minska och förebygga barnfetma.

Ålder 9-12 år.

Min åsikt:
Intressant, lättläst & charmig illustrerad!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar