När ljungen blommar av Petra Rhodin

Nummer: 10719
Titel: När ljungen blommar
Författare: Petra Rhodin
Förlag: Hoi
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-7697-191-8
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Hoi förlag.

Bokens första mening:
Vid Stabäckastenen stannade Manadus till och tog upp buteljen ur postväskan.

Om boken:
Året är 1878. Livet går sin gilla gång för Mandus Karlsson i det lilla fiskeläget på Koljön i Bohuslän. Han fiskar i havet, går sin postrunda två gånger i veckan och delar ut brev i socknen. Ibland tar han sig tid att samspråka med grannarna över en kopp kaffe.

Så kommer det ett amerikabrev till poststationen, adresserat till Mandus ungdomskärlek Kornelia. Det är från Östen, Mandus barndomskamrat och Kornelias fästman som ingen har hört något ifrån på många år. Brevet är som en stark västanvind som blåser dammet av allt det där som hände två decennier tidigare och visst inte alls är glömt.

Min åsikt:
Fantastisk, stark & välskriven debut!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar