Shirley av Charlotte Brontë

Nummer: 10782
Titel: Shirley
Originalets titel: Shirley
Författare: Charlotte Brontë
Översättare: Anna-Karin Malmström Ehrling & Per Ove Ehrling
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2018/2019
ISBN: 978-91-7781-505-1
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
På senare år har pastoradjunkterna stått som spön i backen i norra England: det ligger tjockt av dem på kullarna, alla församlingar har en eller flera, de är tillräckligt unga för att vara mycket energiska och borde göra en hel del nytta.

Om boken:
I Shirley möter vi fabriksägaren Robert Moore, vars maskiner attackeras av rasande arbetare. I centrum står Caroline Helstone, Roberts föräldralösa, unga kusin, och Shirley Keeldar, mäktig godsägare. De båda kvinnorna lever i skilda världar, men mellan dem växer vänskapen. Arbetarnas villkor länkas samman med kvinnors villkor, i vad som kallats Brontës mest feministiska roman. Men detta är också en bok om kärlek och längtan efter kärlek.

Min åsikt:
Gripande, stark & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar