Oktoberbarn av Linda Boström Knausgård

Nummer: 10752
Titel: Oktoberbarn
Författare: Linda Boström Knausgård
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-7893-055-5
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Modernista.

Bokens första mening:
Jag önskar att jag kunde berätta allt om fabriken.

Om boken:
Periodvis mellan 2013 och 2017 är författaren tvångsinlagd på en psykiatrisk avdelning, där hon utsätts för upprepade serier ECT-behandlingar, det vill säga elektricitet som framkallar ett slags epileptisk kramp. Behandlingen är vanlig och anses vedertagen för många psykiska åkommor, men forskare är ännu oense om dess effekter och bieffekter. För författaren började liv och minnen försvinna redan medan behandlingarna på »fabriken« pågick.
Linda Boström Knausgårds tredje roman Oktober barn är en ursinnig uppgörelse med psykiatrin men också ett allt mer desperat minnesarbete, en ojämn kamp mot dörrar som slutgiltigt stängs, där barndom, ungdom, äktenskap, föräldraskap och skilsmässa flimrar förbi, och människor och platser träder fram i blixtbelysning. En förtvivlad bok helt utan försvar, en berättelse som i grund och botten bara vill finnas kvar.

Min åsikt:
Briljant, skakande & skickligt skriven!

Vald till månadens bok i augusti 2019.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar