Vänta på vind av Oskar Kroon

Nummer: 10777
Titel: Vänta på vind
Författare: Oskar Kroon
Förlag: Brombergs
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-7809-065-5
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Utanför fönstren syns spåren av stormen.

Om boken:
Vinga drömmer om havet. Hon tänker bli sjöman och segla till avlägsna hamnar och kanske rädda en eller annan skeppsbruten. Hemma i stan går mamma och är ledsen och pappa har flyttat för gott. Men nu är det sommar hos morfar på ön och allt det andra känns långt bort. Morfar har gett Vinga en gammal snipa som hon ska göra sjöduglig. På ön är allt som det alltid har varit, fast ändå inte. Dagarna dallrar av hetta, och plötsligt börjar en tjej med svart hatt dyka upp på stranden där snipan ligger. Vinga har sett henne några gånger, Rut heter hon. Det enda de verkar ha gemensamt är åldern och att de befinner sig på samma ö. Ändå visar det sig vara så mycket mer.

Ålder 9-12 år.

Min åsikt:
Fantastisk, gripande & fint skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Vänta på vind av Oskar Kroon“

  1. […] som bloggat om boken är Prickiga Paula, Jennies boklista, Eli läser och skriver, samt Roslagens […]

Lämna ett svar