Hedens helgon av Lise Indahl

Nummer: 10771
Titel: Hedens helgon
Författare: Lise Indahl
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-29-71581-1
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Någon gång tänker jag att Julia ska få läsa det här.

Om boken:
Jossan bor i en lägenhet med sin norska mamma och fördriver dagarna med att snatta och hänga med bästisen Julia. De bor i samma bostadskvarter på Heden. Där bor också Stum-Hanna som aldrig säger någonting och Dessi som inte kan förstå att andra människor har känslor.

Efter ett slagsmål där Jossan ofrivilligt golvar sin störiga klasskamrat Goran händer någonting oväntat. Jossan och Goran blir vänner, och tillsammans med Julia och Alex bildar de Hedens Helgon, en klubb vars främsta uppdrag är att göra goda gärningar och hjälpa folk som har det svårt.

Men det är inte så lätt att göra gott alla gånger, inte när man åker fast för snatteri och allt plötsligt står på spel. Sådana gånger är det lika lätt att slinta och ange sin kompis istället för att själv ta på sig skulden. Och tyvärr får sådana snedsteg sina följder …

Ålder 9-12 år.

Min åsikt:
Gripande, fängslande & varm!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar