Monsieur Venus av Rachilde

Nummer: 10837
Titel: Monsieur Venus
Originalets titel: Monsieur Vénus – roman matérialiste
Författare: Rachilde
Översättare: Hillevi Hellberg
Förlag: Alastor press
Utgivningsår: 1884/2019
ISBN: 978-91-89633-45-2
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Alastor press.

Bokens första mening:
Mademoiselle de Vénérande trevade efter dörren i den smala gången som portvakten pekat på.

Om boken:
När den adliga Raoule de Vénérande träffar den fattige arbetaren Jacques Silvert drabbas hon av en häftig förälskelse och bestämmer sig för att hon vill ha honom till sin älskarinna. Han installeras i en överdådig ateljé där hon drogar, slår och älskar sitt vackra offer som gör allt för att glömma sin manliga stolthet och förföras av lyxen. Kan man finna sig i en sådan tillvaro? Kan omvärlden tolerera den? Vännen och före detta husarofficeren baron de Raittolbe gör det i vilket fall inte. Hans stiliga mustasch darrar av svartsjuka och oförlöst begär – men är det verkligen till Raoule hans lust står? Ödesdigra konsekvenser väntar för den som försöker skriva om reglerna och för den som är alltför vacker.

Min åsikt:
Briljant, djärv & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar