Blod i gruset av Mats Jonsson

Nummer: 10868
Titel: Blod i gruset
Författare: Mats Jonsson
Förlag: Alfabeta
Utgivningsår: 2018/2019
ISBN: 978-91-501-2087-5
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Vi sitter i köket, Ing-Mari och jag.

Om boken:
Ända sedan Mats var liten har han varit vän med Lasse och Ing-Mari, det gamla paret i huset nere i backen. Men en kväll när Lasse vaknar på soffan skriker han av skräck och griper tag i Mats arm så hårt att det blir ett rött märke.

Varför drömmer Lasse mardrömmar? Varför skriker han om ”blod i gruset”? Mats söker efter svaren i Lasses ungdom och i traktens dramatiska historia. Klasskompisen Arlene verkar veta något, men vill först inte hjälpa till. Varför är hon så arg på Mats? Och vad är det hon skriver i sin svarta bok?

Ibland som fiender, ibland som motvilliga vänner, spårar Mats och Arlene Lasses historia ändå tillbaka till en vårdag för länge sedan. Den dagen då fyratusen människor marscherade rakt in i elden från soldaternas gevär och kulsprutor.

Ålder 9-12 år.

Min åsikt:
Fängslande, gripande & spännande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Blod i gruset av Mats Jonsson“

  1. […] Andra som bloggat om boken är Prickiga Paula, Barn- och ungdomsbokbloggen, Boktokiga Eva och Jennies boklista. […]

Lämna ett svar