Som en gest av kärlek av Mats Larson

Nummer: 10890
Titel: Som en gest av kärlek
Författare: Mats Larson
Förlag: Visto
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-7885-065-5
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Visto förlag.

Bokens första mening:
Jag minns att det regnade; hur vi hukande steg ur taxin och tog skydd under paraplyet och sprang mot restaurangen på motsatta sidan av Lilla Torg.

Om boken:
Mattias Adolphson har fått allt han önskat sig av livet: familj, karriär och mening. Det han inte insett är att hans kontrollbehov gjort livet till ett uttröttningsprojekt. Upprepningar. Rutiner. Dagar som går in och ut ur varandra utan att kunna skiljas åt.

När han en dag hör sig själv beskriva att livet är ett projekt inser han att vägen han hållit fast vid har nått sitt slut. I ett desperat försök att hitta tillbaka till sig själv och sina drömmar tvingar han sig till ett val.

När familjen stiger ombord på flygplanet, för det som var tänkt som ett sista gemensamt äventyr, stannar Mattias kvar på flygplatsen.

En förmiddag i Malmö springer han av en slump på Tom, en gammal klasskamrat från högstadiet. Det Mattias till en början upplever som en efterhängsen påminnelse från det förflutna, utvecklas till ett händelseförlopp där han tvingas omvärdera valen han gjort. I umgänget med Tom hamnar Mattias i situationer där lösningen inte längre handlar om att ha kontroll.

Min åsikt:
Fängslande, stark & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar